Nick execution only begeleiding
Transparant, betrouwbaar en snel via neob.nl
 


Vraag & antwoord:


HYPOTHEKEN

"Is persoonlijke begeleiding voor online een hypotheek afsluiten via execution only voor mij geschikt?

Dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie, wensen en doelen. In een voor u kosteloos telefoongesprek bespreek ik of het haalbaar en passend voor u is. Hier leest u enkele voorbeelden wanneer dit geschikt zou kunnen.

U koopt:

  • Uw eerste woning
  • Een ander huis. U heeft uw eerste woning gekocht na 1 april 2013.
  • Een ander huis en gaat goedkoper wonen. Voor uw nieuwe woning heeft u een lagere hypotheekschuld nodig en u heeft in de nieuwe situatie lagere hypotheeklasten.
  • U wilt uw hypotheek oversluiten naar een andere bank zodat u kunt profiteren van een lagere rente en voordeligere maandlasten


"Welke kosten betaal ik voor begeleiding bij een hypotheekaanvraag via execution only?"
Het tarief is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Elke situatie voor een hypotheek is anders.
Het voordeligste tarief bedraagt € 299,- (exclusief de afsluitkosten van de aanbieder). Deze kosten zijn fors lager dan een adviesgesprek bij een bank of tussenpersoon. Wist u dat de advieskosten bij deze aanbieders alleen al minstens € 1.250,- bedraagt exclusief de afsluitkosten? U krijgt dan wel een volledig advies.
Dat is ook de reden van het enorme prijsverschil.

Voor meer informatie, neem gerust contact met mij op. Dit kan telefonisch of per mail. Ik bekijk graag wat ik voor u kan betekenen.


BANKSPAREN & LIJFRENTE

“Ik heb meerdere lijfrentes die de einddatum bereiken, welke kosten betaal ik?”

Ik beoordeel voor u of het mogelijk is om de lijfrentes samen te voegen in één product. Als dit mogelijk is betaalt u één keer kosten. Is het niet mogelijk en/of sluit u meerdere producten? Dan betaalt u begeleidingskosten per product. Voor elk tweede product die u afsluit ontvangt u € 10 korting op de totaalprijs.

 

“Mijn partner en ik willen per persoon een lijfrente laten uitkeren. Betaal ik dan ook twee keer kosten?”
Ja, u betaalt kosten voor het begeleiden per product. Voor het tweede product die u als huishouden afsluit ontvangt u per persoon € 10 korting. U betaalt dus een gereduceerd tarief.

 

Zijn de kosten die ik maak aftrekbaar voor de belasting?

Nee.

 

“Ik woon in een andere gemeente dan Den Helder, Hollands Kroon, Schagen of Hoorn. Is een afspraak bij mij thuis mogelijk?”

In overleg is een afspraak mogelijk. Neem gerust telefonisch of per mail contact met mij op. Dan bespreek ik graag de mogelijkheden met u.

 

“Moet ik voor de einddatum van het product een keuze maken?”

Nee. U heeft tot uiterlijk 31 december van het volgende jaar de wettelijke bedenktijd. Heeft u nog geen keuze kunnen maken op de einddatum? Geen probleem dus.

 

“Kan ik mijn bankspaarrekening of lijfrente ineens laten uitkeren?”
U betaalt vaak een hoger belastingtarief. Is uw vrijkomend kapitaal hoger dan € 4.475,- (2020)? U betaalt dan naast inkomstenbelasting een boete aan de Belastingdienst. De boete kan oplopen tot 20% van uw opgebouwde kapitaal. Dit heet Revisierente. Is uw vrijkomend kapitaal lager € 4.475,- (2020)? En heeft u geen andere lijfrenteverzekeringen bij dezelfde verzekeraar? Dan betaalt u alleen inkomstenbelasting.


"Kan ik mijn lijfrentekapitaal ook laten uitkeren voor mijn AOW of pensioenleeftijd?"
U kunt overbruggen met een lijfrentekapitaal dat u vóór 1 januari 2006 heeft opgebouwd. Heeft u een koopsompolis vóór 2006 afgesloten of heeft u na 1 januari 2006 geen premies meer betaald? Dan kunt u de volledige waarde van uw lijfrente na de einddatum uitkeren vóór uw AOW of pensioenleeftijd met een overbruggingslijfrente. Een overbruggingslijfrente is een tijdelijke lijfrente-uitkering. Hiermee overbrugt u de periode tussen bijvoorbeeld stoppen met werken en uw AOW.
De overbruggingslijfrente uitkeren tot uw AOW met als doel om een dag in de week minder te gaan werken is ook toegestaan.


“Kan ik ook terecht voor begeleiding bij het aanvragen van een uitkering van mijn goudenhanddruk?”

Heeft u een goudenhanddrukspaarrekening bij de Rabobank? Alleen dan kan ik u begeleiden met een execution only aanvraag.


“Kan ik mijn levensloop spaarrekening omzetten naar een bankspaarrekening?”

Nee. Uw levenslooptegoed stopt uiterlijk 31 december 2021. Er bestaat wel een mogelijkheid om uw levenslooptegoed om te zetten naar uw pensioen. U heeft wel toestemming nodig van uw werkgever en pensioenuitvoerder. Hierover geef ik geen begeleiding/advies.

 

“Kan ik een bankspaarrekening of lijfrente schenken?”
Een bankspaarrekening schenken is niet mogelijk. Heeft u een lijfrenteverzekering met een oud regime? Dan kan dit wel, onder de voorwaarden dat:

-       U een koopsompolis (eenmalige storting) heeft afgesloten vóór 1 januari 1992 of

-       De ingangsdatum vóór 16 oktober 1990 ligt én u periodiek premies heeft betaald tot uiterlijk 31 december 2000.

Wilt u meer weten over schenken? Neem dan contact op met uw bank of verzekeraar. Hierover geef ik geen begeleiding/advies.